Met hart, hoofd en handen je grenzen verleggen

vliegtuig_wit3

'Laat zien wat je kan!'

Over TRF

 


Laat zien wat je kan!
Onder het motto ‘Laat zien wat je kan!’ organiseerde een groep Nederlandse studenten - met een visuele beperking - een reis naar een Blindenschool in India (voorjaar 2016), met als doel het ontdekken en inzetten van eigen mogelijkheden in een 'grensverleggend' contact en daarin werelden met elkaar verbinden.


Met hart, hoofd en handen
Genoemde ervaring is de directe aanleiding tot de oprichting van The Robbe Foundation, een stichting met een groot ideaal: mensen ondersteunen in de uitdaging om - met hart, hoofd en handen - te ontdekken wat ze kunnen en daarin hun grenzen te verleggen.

 


Empowerment

TRF hanteert Empowerment-methodieken, gericht op het vergroten van het 'innerlijk leiderschap' van mensen, die daardoor mentaal sterker worden, meer zelfbewust en keuzevaardig en zo beter in staat zijn actief deel te nemen aan de maatschappij.


Kortdurende projecten
TRF richt zich op kortdurende projecten, waarin (jonge) mensen in een passende omgeving hun eigen mogelijkheden leren ontdekken en inzetten en daarbij vooral over hun grenzen te kijken. [zie: Activiteiten]


Partners
TRF wordt ondersteund door particulieren, organisaties en bedrijven, die de activiteiten van de stichting een warm hart toedragen en/of daarin participeren. [zie: Partners]

 

 

Oprichting TRF

Op 16 september 2016 werd The Robbe Foundation opgericht, als eerbetoon aan de vader en inspirator van de oprichter, die in zijn geest wil werken: betrokken, gedreven en strijdbaar, omdat het leven dat leerde.


Oprichter Anita Robbe is onderwijskundige, toegepast psycholoog, Empowerment-trainer en begeleider van jonge mensen met een visuele beperking.